Centru Local de Voluntariat in Rm. Valcea

In urma activitatilor desfasurate cu tinerii din judetul Valcea s-a descoperit ca majoritatea tinerilor nu cunosc oportunitatile oferite de programele europene pentru tineret prin care pot sa se dezvolte atat personal cat si profesional in diferite proiecte de voluntariat oferite de Uniunea Europeana ce sprijina proiecte nationale de schimbare in bine a comunitatilor si a atitudinilor si mentalitatilor indivizilor.
Desi in judetul Valcea sunt ONG-uri care desfasoara proiecte europene de tineret, doar 10% din tineri afla de aceste proiecte deoarece nu exista un loc in care tinerii sa se intalneasca pentru aflarea de informatii privind aceste proiecte sau sa organizeze diferite activitati cu impact pentru comunitate.
In cadrul Centrului Local de Voluntariat organizăm cursuri și ateliere de dezvoltare profesională și personală (vorbire in public, abilitati antreprenoriale, competente lingvistice, gandire creativa )pentru tineri cu vârste cuprinse între 13 – 30 de ani sub coordonarea Asociației AIDE, activitati recreativ-culturale (proiectii de filme educative, spectacole de teatru), activități în care implicăm inclusiv tineri aflați în situații NEET ( Not in Education, Employment or Training – Care nu se află în sistemul de Educație, nu au un loc de muncă și nici nu urmează o altă formă de pregătire). Din 2015 și până în prezent s-au organizat activități pentru un număr de 200 de tineri din această categorie cu rezultate vizibile la nivelul atitudinii acestora față de societatea.
Centrul de Voluntariat Local promovează în același timp și implicarea tinerilor în mobilitățile internaționale în cadrul programului Erasmus+, prima mobilitate fiind organizată în iunie 2016 în cadrul proiectului Job ME!, implicând un număr de 30 de tineri din Romania, Polonia, Slovacia, Italia și Lituania. Alte trei inițiative de acest gen așteaptă aprobare spre finanțare, depuse de cele două organizații membre ale Centrului de Voluntariat Local.