Giving Tuesday Alba Iulia 2021

Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday și Cyber Monday deja adoptate la nivel internațional, ce ar fi să avem și o zi în care să sărbătorim și să incurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor. De la aceasta idee a pornit GivingTuesday.

Lansată în 2012 în Statele Unite, GivingTuesday a devenit în câțiva ani o mișcare internațională.

GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, aducând împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Mișcarea se sărbătorește în ultima marți din luna noiembrie sau prima marți din luna decembrie, ziua în care te invităm să fii alături de noi, să dăruiești, să faci voluntariat, să te implici în comunitatea din care faci parte și să îți îndemni prietenii să facă la fel.

Milioane de oameni din toată lumea, indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.

Din anul 2017, Municipiul Alba Iulia a organizat în fiecare an o campanie de pregătire și realizare fapte bune în comunitate de câtre cetățeni. Anul acesta dorim să dezvoltăm această activitate și să dezvoltăm, împreună cu voluntari, un eveniment cu un impact mult mai mare.

Dacă îți place ideea de a crea și a provoca fapte bune în jurul tău, te așteptăm în echipă.