Home Start !

Peste jumătate dintre copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială. Fenomenul are consecințe grave pe termen lung nu doar asupra copilului, ci asupra întregii comunități. Ne aflăm în fața unui cerc vicios, sărăcia materială determină sărăcia educațională iar atitudinea părinților de cele mai multe ori întreține și perpetuează acest fenomen social economic disfuncțional.
Home Start are ca scop prevenirea apariției problemelor ce pot afecta dezvoltarea armonioasă a copiilor în propria familie prin întărirea capacității familiei de a cunoaște nevoile de dezvoltare a copilului și de a răspunde în mod adecvat acestor nevoi.
Fundația Adina Stiftelsen este membru asociat și Punct Național de Contact Home Start Worldwide în România.
Programul oferă sprijin familiilor vulnerabile ( cu cel puțin un copil de vârstă preșcolară) prin intermediul voluntarilor atent selectați, instruiți și supravegheați de un profesionist. Voluntarii vizitează familia timp de șase luni, o dată pe săptămână, timp de două până la trei ore. Vizitele familiale durează atât timp cât familia are nevoie de ele. Voluntarii împărtășesc experiența lor parentală și oferă familiilor, într-un mod neoficial, nonformal, prietenos și fără a judeca, sprijin emoțional și practic. Ei, încearcă, de asemenea, să construiască rețeaua socială a familiei și să faciliteze accesul la serviciile sociale. Ca voluntar poți să ai o contribuție semnificativă în prevenirea unor probleme ce pot afecta dezvoltarea armonioasă a copiilor în propria lor familie, iar efortul tău va fi recunoscut printr-un certificat Voluntpass.
Dacă te regăsești în profilul voluntarului descris în secțiunea alăturată și dorești să afli mai multe detalii, ne poți contacta la numărul de telefon 0743 078 573.