Reteaua Ingerilor

In Romania, peste 13.000 de copii au cel putin un parinte care este incarcerat. Copiii ai caror parinti se afla in penitenciar sunt victime colaterale, marginalizati, neglijati de catre societate si de catre autoritati. Desi nu sunt vinovati pentru situatia in care parintii lor se afla, acesti copii sunt adesea cei care suporta consecinte nedorite.

De Crăciun fundația noastră organizează proiectul Rețeauna Îngerilor prin care dăruiește copiilor și familiilor deținuților pachete de cadouri care conțin jucării, haine, rechizite, dulciuri și alimente împreună cu o felicitare din partea părintelui încarcerat.

Prin acest program aducem sprijin copiilor și familiilor deținuților din România. În fiecare an, înainte de Crăciun, voluntarii noștri realizează interviuri cu părinții închiși în cele 9 penitenciare partenere din Transilvania, pentru a putea trimite un cadou copii lor. De asemenea, aceștia îi fotografiază pe părinți, iar fotografiile sunt puse în pachet, alături de o felicitare. Odată ce voluntarii ajung la copii și le dăruiesc cadoul, le fac o fotografie, care apoi ajunge la părintele din penitenciar. Astfel, de Crăciun, îi aducem pe părinți și pe copii mai aproape unul de celălat.