Să creștem împreună

Care sunt amintirile tale despre anii de școală? Care erau materiile la care ai excelat? Dar cele la care ai avut nevoie de ajutor? Crezi că ai fi ajuns unde ești azi dacă nu ai fi avut formatori buni? Sau dacă nu ai fi primit ajutor, de orice fel (meditații, grup de studiu, cursuri online etc.), din partea celor de lângă tine? Imaginează-ți, preț de un minut, ce ar însemna să te fi lovit de un obstacol în perioada ta de formare,fără să fi avut resursele necesare de a-l depăși. Cum ar fi fost să rămâi blocat atunci, acolo?

Pentru copiii din apartamentele sociale acesta nu e un exercițiu de imaginație, este de cele mai multe ori realitatea de zi cu zi. Când apar provocările școlare (lipsa materialelor necesare, absența motivației, incapacitatea de a recunoaște ariile în care există potențial, lacunele de înțelegere a materiei etc.), de cele mai multe ori nu există lângă ei un părinte sau un formator care să îi ghideze. Din acest moment începe o spirală periculoasă, care la vârsta majoratului se va traduce prin incapacitatea de a se integra în societate și prin abandon total al sistemului educațional. Odată cu acest abandon se mai produce un altul: cel al șansei pentru o viață independentă, împlinită.

Cum?
Proiectul „Să creştem împreună” are ca principal obiectiv crearea unor piloni de susținere pentru copiii care locuiesc în serviciul rezidențial al apartamentelor de tip familial din București, astfel încât provocările școlare să fie depășite și riscul abandonului școlar să scadă.
Recrutăm și pregătim voluntari care merg săptămânal în vizită la copii și îi ajută în pregătirea pentru școală:
  • meditații la materiile cu probleme
  • recapitularea programei
  • suport la rezolvarea temelor
  • creșterea motivației