Vino alaturi de noi in programul de sprijin emotional prin metoda Sandwork Expresiv® destinat copiilor in situatii vulnerabile!

Lucrul expresiv cu nisip (Sandwork Expresiv®) este o metoda transculturala si non-verbala de sprijin psihologic aplicabila in situatiile in care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil. Aceasta metoda se practica in mai multe tari datorita implicarii voluntarilor care sunt formati si supervizati de catre traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv® (International Association for Expressive Sandwork – IAES).

Desi ajutorul material, economic este necesar pentru a usura si imbunatati viata copiilor vulnerabili din medii defavorizate acesta NU este suficient.
Multi din acesti copii cresc fara a avea sansa de a-si activa resursele psihologic necesare pentru gestiona, a depasi si a se adapta la realitatea dură cu care se confruntă si aici vorbim de probleme ca lipsa unui atașament sigur cu un adult, traume psihologice legate de abandon şi abuzuri fizice şi/sau sexuale, neglijare extremă, lipsa de stimulare corespunzătoare pentru dezvoltarea aptitudinilor cognitive, motrice, emoționale şi de socializare.

Prin participarea la proiectele de sprijin emotional prin metoda Sandwork Expresiv® fiecare copil are șansa de a-şi activa resurse interioare care pot compensa, repara sau vindeca lipsurile deoarece scopul acestor proiecte este sa ii ajute sa isi activeze procesul de autoreglare psihica recurgand la propriul lor potential creativ.

Dorim sa va invitam sa participati la procesul de formare a voluntarilor in aceasta metoda pentru participarea in mai multe proiecte care vor avea loc in Bucuresti, ai caror beneficiari vor fi copii aflati in situatii vulnerabile.
Trainingul initial al voluntarilor va consta in 16 de ore de formare, teoretica si practica (2 zile) si va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, datele si locatia exacta urmand a fi communicate ulterior voluntarilor selectionati.
Aceasta formare pentru voluntariat nu implica niciun cost, insa necesita ca dumneavoastra sa aveti disponibilitatea de a parcurge modulul formativ initial si de a va dedica saptamanal cate o ora, timp de 5 luni de lucru cu copiii, si periodic sa participati la grupurile de suport (detalii formare facilitator in metoda Sandwork Expresiv).
Pentru a confirma alegerea dumneavoastra de a participa la formarea ca voluntar este necesar sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra si o aplicatie pentru participarea in programul de Sandwork Expresiv® pana pe data de 15 octombrie 2016 la adresa de mail office@solmentis.ro si sa fiti apoi prezenti la un scurt interviu cu trainerii responsabili de proiecte.