
Voluntar Specialist Social Media

Asociaţia Ţara Tinerilor Uniţi îşi lărgeşte echipa. Suntem în căutarea unei persoane pentru postul de voluntar Specialist Social Media, departament Comunicare.
Asociaţia Ţara Tinerilor Uniţi îşi lărgeşte echipa. Suntem în căutarea unei persoane pentru postul de voluntar Specialist Social Media, departament Comunicare.
Pentru orice detalii și întrebări, ne puteți contacta la următoarea adresă:
contact@hartavoluntariatului.ro
Sau ne puteți scrie la adresele de mai jos:
Anca NĂSTASE
Director Executiv, Federația VOLUM
anca.nastase@federatiavolum.ro
Ana-Maria GRĂDINARIU
Coordonator Programe, Federația VOLUM
anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro
Andreea TINCEA
Coordonator PR & Comunicare Externă, Federația VOLUM
andreea.tincea@federatiavolum.ro
HartaVoluntariatului.ro este comunitatea care unește voluntarii cu proiectele de voluntariat din România, locul în care impactul în comunitate prinde VOLUM! Platforma a fost dezvoltată din dorința de a crește implicarea cetățenilor în activități de voluntariat și de a ajuta la dezvoltarea organizațiilor non-profit din România, oferindu-le accesul la o comunitate online a celor care doresc să se implice.
HartaVoluntariatului.ro este o platformă online, dezvoltată de Federația VOLUM, prin proiectul Harta Voluntariatului în România, o inițiativă cros-sectorială de încurajare și promovare a voluntariatului la nivel național indiferent de vârstă, ca valoare a cetățeniei active, și de implementare și validare oficială a unui sistem național de recunoaștere a rezultatelor învățării, dobândite prin voluntariat. Necesitatea sa vine din inexistența unei platforme naționale de corelare a cererii cu oferta de voluntariat în întreaga țară din nevoia recunoașterii oficiale a voluntariatului ca experiență profesională. Mai multe detalii despre Federația VOLUM puteți găsi aici: www.federatiavolum.ro. Mai multe detalii despre proiectul Harta Voluntariatului în România puteți găsi aici: www.federatiavolum.ro/proiecte/. Proiectul Harta Voluntariatului în România este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.
Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum și toate efectele juridice ce decurg din acestea vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare.
Campania este inițiată și condusă de Consiliul Europei, dar se bazează pe campaniile naționale implementate în statele membre ale Consiliului Europei. Campania împotriva discursului instigator la ură (No Hate Speech) este împotriva expresiilor discursului de ură on-line, în toate formele sale, inclusiv cele care îi afectează pe cei mai tineri, cum ar fi forme de cyber-bullying și ”cyber-ură”. Campania se bazează pe educația în domeniul drepturilor omului, participarea tinerilor și educația media. Aceasta are ca scop reducerea discursului de ură și la combaterea rasismului și a discriminării în exprimarea lor online.
„Discursul de ură, așa cum este el definit de către Comitetul de Miniștri ai Consiliului Europei, se referă la toate formele de exprimare care răspândesc, incită, promovează sau justifică ura rasială, xenofobie, antisemitism sau alte forme de ură bazate pe intoleranță, inclusiv: intoleranță exprimată prin naționalism agresiv și etnocentrismul, discriminare și ostilitate față de minorități, imigranți și persoane de origine imigrantă. Sub scopul campaniei se regăsesc și alte forme de discriminare și prejudecată, precum antițigănism (antigypsyism), creștinofobie, islamofobie, misoginism, sexism și alte forme de discriminare bazate pe orientarea sexuală și identitate de gen, toate acestea făcând parte din discursul instigator la ură de multe ori." (www.nohatespeechmovement.org)
Legătura dintre implicarea voluntarilor, hartavoluntariatului.ro și campania a pornit de la depistarea nevoii de formare a voluntarilor și a organizațiilor în domeniul drepturilor omului, discriminare și cum ne poziționăm vizavi de aceste concepte în activitățile pe care le derulăm/ne implicăm.
Considerăm că este important ca orientarea și formarea voluntarilor înainte de implicarea acestora în activități de voluntariat cu persoane din grupuri considerate vulnerabile și nu doar în astfel de activități, este benefic să cuprindă și un modul de educație pentru drepturile omului, impactul pe care îl are încălcarea acestor drepturi, modul în care se manifestă discriminarea (gesturi, replici, judecăți de valoare, valori transmise verbal etc.).
Pentru mai multe detalii cu privire la acest aspect
vă invităm să ne contactați la:
Ana-Maria Grădinariu
Coordonator de Programe Federația VOLUM
anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro
(+4) 0749 977 844
În momentul în care cauți proiecte de voluntariat în care vrei să te implici, ai posibilitatea de a seta filtre astfel încât să identifici oportunitățile de voluntariat potrivite pentru tine (după regiune geografică, domeniu etc.). Printre aceste filtre se numără și proiectele care se încadrează în specificul campaniei No Hate Speech. Dacă te interesează astfel de oportunități, poți bifa și această căsuță.
În momentul în care înscrii un proiect pentru care ești în căutare de voluntari, pe lângă domeniul proiectului și alte detalii, ai posibilitatea de a menționa dacă acea activitate/proiect atinge și subiectele pe care campania No Hate Speech le vizează și pin intermediul ei/lui se acționează în vreun fel caracteristic campaniei.
Printre activitățile pe care le puteți face împreună cu voluntarii, pe tematica acestei campanii, se numără:
*Exemple de campanii și acțiuni puteți regăsi pe site-ul oficial al campaniei (aveți link-uri mai jos)
Facebook – Pagina Oficială
No Hate Speech Movement
https://nohatespeechmovement.org
http://www.noh8campaign.com/
Manualul BOOKMARKS
A manual for combating hate speech online through human rights education (Bookmarks - Manual pentru combaterea discursului instigator la ură/discursului urii online, prin educație pentru Drepturile Omului)
matching
certificare